• Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Aantal personen: 10

Ingrediënten

  • 200 g rundertartaar
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 tl sambal
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 bak Griekse yoghurt 0% vet
  • 0.3 komkommer, geschild, geraspt en uitgelekt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • zout
  • peper

Voedingswaarde per portie

  • 374 calorieën
  • 9.0 gram koolhydraten
  • 18.0 gram vet
  • 44.0 gram eiwitten

Bereidingswijze gehaktballetjes

Meng de tartaar met het fijngesneden sjalotje, bouillonpoeder, peper, zout en eventueel sambal. Draai balletjes ter grootte van soepballetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes circa 5 minuten. Serveer met de tzatziki.

Bereidingswijze tzatziki

Meng de Griekse yoghurt met de komkommerrasp en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.